Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Politika Sindikat Zastava oružje - inicijativa predsednik A.Vučić
 
 

Sindikat Zastava oružje - inicijativa predsednik A.Vučić

Sindikalna organizacija Zastava oružje uputila je inicijativu sa zahtevom predsedniku Republike Aleksandru Vučiću da ne potpiše Zakon koji je Narodna skupština Republike Srbije usvojila a u kome se, između ostalog, predviđa i prodaja kapitala fabrike Zastava oružje.

 

U pismu koje je dostavljeno predsedniku Vučiću ističe se: ...da „zbog svog značaja i istorijske dimenzije, kao i trenutnih geopolitičkih prilika u kojima se država Srbija nalazi, radnici fabrike su mišljenja da fabriku treba do daljeg sačuvati kao državnu i da fabrika treba da bude osnov i temelj buduće reindustrijalizacije Srbije, s obzirom da je srpska industrija uništena poslednje dve decenije potpuno promašenim konceptom privatizacije. Iskustva prošlosti nas uče da kupci srpskih preduzeća svoju ekonomsku efikasnost i konkurentsku sposobnost ostvaruju i grade kroz redukciju troškova posebno u domenu radne snage. U velikom broju slučajeva kapital preduzeća se isisava i seli van društva, ostavljaju se blokirani računi, imovina se stavlja pod hipoteku a preduzeća uglavnom tonu pod teretom kreditnih obaveza.

Uzroci današnjih problema fabrike se mogu tražiti u nekompetentnom upravljanju gde ne postoji odgovornost za poslovanje fabrike, ostvarene gubitke i promašene poslovne poteze, smanjenu proizvodnju i uvećane troškove. Svako preduzeće, nezavisno od oblika vlasništva, će upasti u krizu ukoliko se njime loše upravlja. Postoji niz faktora koji utiču na razvoj i poslovanje fabrike, i to nije sam po sebi samo svojinski oblik. Ako se ostvari prodaja svih vrednih resursa, pa i fabrike Zastava oružje, Srbija će postati poput kolonije. Zato je moralna i patriotska obaveza svih nas da učinimo sve da do toga ne dođe jer bi u suprotnom bio greh prema sadašnjim i budućim genracijama.

Zato radnici fabrike Zastava oružje apeluju na Vas da ne potpisujete Zakon i da se fabrika Zastava oružje AD zbog svega navedenog izuzme iz postupka prodaje kapitala. Time biste ostali upamćeni i upisani u istorijske čitanke kao predsednik koji je uspeo da sačuva fabriku Zastava oružje kao svoju, za Grad Kragujevac, za Srbiju i za neke buduće generacije i neke druge mlade ljude koji će raditi u njoj.

Građani Kragujevca i radnici fabrike Vam ne bi zaboravili jer su ponosni na drugu tradiciju privrede koja se zasnivala na našoj fabrici“.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži