Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Politika "CRVENA ZASTAVA" DA RADI KAO SAT
 
 

"CRVENA ZASTAVA" DA RADI KAO SAT

Susret dvojice državnika 1962. Tita i predsednika Prezidijuma Vrhovnog sovjeta SSSR-a, Leonida Iljiča Brežnjeva rezultirao je DESETODNEVNIM programom obilaska više od pola Jugoslavije. U poseti kragujevačkoj fabrici automobila "CRVENA ZASTAVA" Brežnjev je bio glavni gost. Prilikom posete Kragujevcu, u fabrici "Crvena zastava" poklonjen mu je automobil "fijat 1300". Vrlo zadovoljan, Brežnjev je ušao u auto, prihvatio volan i doviknuo:

 

"Tovariš Tito, dasvidanja?" Ali nije se baš pokazao spretnim. Krenuo je tek poslije nekoliko oštrih trzaja, potom napravio krug oko fontane u prostranom fabričkom holu. - Da li vam se sviđa boja? - upitao je direktor fabrike. - Sviđa mi se, kako da ne? - odgovorio je Brežnjev, i dodao: - A i da mi se ne sviđa, ne bih pristao da se išta menja, jer biste se vi u međuvremenu mogli predomisliti.

Za ovaj vredan poklon Brežnjev se "revanširao" maketom automobila jedne ruske fabrike. Doduše, direktoru "Crvene zastave" poklonio je ručni sat. "Želim da i ubuduće radite dobro i tačno kao ovaj sat", velikodušno će Brežnjev.

foto: tnh.me

Deo iz knjige Blaže Mandića "Tito - neispričano"

This content has been locked. You can no longer post any comment.