Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Politika „Bereta” zainteresovana za saradnju sa fabrikom "Zastava oružje"
 
 

„Bereta” zainteresovana za saradnju sa fabrikom "Zastava oružje"

U okviru posete Italiji ministar odbrane Aleksandar Vulin posetio je kompaniju „Bereta“ u Milanu, renomiranog svetskog proizvođača oružja i vojne opreme, radi sagledavanja mogućnosti za uspostavljanje saradnje sa fabrikama srpske odbrambene industrije, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

 

Vulin je obišao pogone kompanije „Bereta“, upoznao se sa proizvodnim programom i susreo sa vlasnikom Frankom Beretom. - „Bereta“ je jedan od većih proizvođača oružja u Evropi i svetu i svakako da se radi o kompaniji od koje možemo da naučimo puno o tehnologiji i nastupu na trećim tržištima. „Bereta“ je veoma zainteresovana za pojedine fabrike naše odbrambene industrije i dogovorili smo da do kraja godine, kada budemo doneli zakon o ulaganju u našu odbramenu industriju, da bi omogućili i strancima da u nju ulažu, budemo daleko konkretniji i da dobijemo konkretne ponude od te kompanije, ali i da imamo konkretne ponude sa naše strane – rekao je ministar odbrane

. On je ocenio da je reč o odličnoj prilici za ulaganje, jer „kada „Beret” dođe u neku zemlju, kada otpočne sa proizvodnjom, to je signal za sve svetske proizvođače da i oni budu tu“. - Кompanija „Bereta“ zainteresovana je i za saradnju sa našom „Zastavom”. Naravno, Кragujevac je grad koji dobro poznaje Italiju, Italija dobro poznaje Кragujevac. Oni su jako zadovoljni našim ljudskim kapacitetima, dakle, veštinom naših majstora i inventivnošću naših inženjera.

Potrebna su ulaganja u određene nove proizvodne procese, koji nama u ovom trenutku nedostaju. Takođe, zainteresovani su i za pojedine fabrike naše municije. Očigledno postoji prostor za međusobnu saradnju, i onog momenta kada budemo mogli da i zakonski uredimo ovu oblast, što ćemo uraditi do kraja godine, možemo sa sigurnošću očekivati da će „Bereta“ biti deo našeg tržišta i da ćemo moći da razgovaramo sa njima i o konkretnim ulaganjima - poručio je ministar Vulin.

This content has been locked. You can no longer post any comment.