Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Politika Sednica o smeni vlasti u Kragujevcu
 
 

Sednica o smeni vlasti u Kragujevcu

Sednica na kojoj će se odbornici kragujevačke Skupštine izjašnjavati tajnim glasanjem o smeni gradske vlasti počela je danas oko 9 sati.

 

Desetu godinu za redom, gradsku vlast u Kragujevcu predvodi Zajedno za Šumadiju (Z Z Š), čiji je lider Veroljub Stevanović, gradonačelnik Kragujevca.

Smenu čelnika lokalne samouprave zatražila je odbornička grupa opozicione Srpske napredne stranke, koja je zajedno sa koalicionim partnerima, pre dve sedmice, podnela inicijativu za razrešenje predsednika Skupštine grada Saše Milenića (Z Z Š) i njegovog zamenika Milana Uroševića (SPO).

Od ukupno 87 odbornika u kragujevačkoj Skupštini inicijativu za sazivanje sednice i smenu vlasti, kao i imanovanje novih kadrova na gradskim funkcijama, potpisalo je 44 odbornika iz SNS, SPS, DS S, SPO i Pokreta za naš grad Nebojše Zdravkovića.

Kragujevački naprednjaci, kako je ranije više puta izjavio šef odborničke grupe SNS Radomir Nikolić, traže promenu vlasti jer aktuelna loše upravlja javnim finansijama zbog čega je Kragujevac pred bankrotom, a preduzeća i ustanove imaju teškoće u poslovanju.

Reagujući na te izjave, Stevanović je odgovarao da plate u preduzećima i ustanovama kasne, ali ne mnogo, kao i da je gradska vlast, kako je rekao, izložena političkim pritiscima s vrha države, koja je tom gradu za polovinu smanjila transferna sredstva.

SNS i kolacioni partneri za novog predsednika Skupštine predlažu Milana Uroševića (SPO) dosadašnjeg zamenika predsednika tog tela, a Slavicu Kominicac (SPS) za zamenika predsednika Skupštine.

Ukoliko na današnjoj sednici bude izabrano novo rukovodstvo gradske Skupštine, očekuje se da će nov saziv odmah zatražiti sednicu po hitnom postupku kako bi se odbornici izjašnjavali o razrešenju gradonačelnika Stevanovića i imenovanju Radomira Nikolića za prvog čoveka Kragujevca.

 

foto: kragujevac.rs

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži