Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Politika Nikolićev sin na čelu Kragujevca: Stevanović ostaje bez vlasti posle 18 godina
 
 

Nikolićev sin na čelu Kragujevca: Stevanović ostaje bez vlasti posle 18 godina

Odlukom a Srpskog pokreta obnove, kao i odbornika PUPS i JS, naprednjaci su dobili dovoljan broj odbornika za podnošenje inicijative za smenu sadašnje vlasti i gradonačelnika Veroljuba Stevanovića. Njega će, najverovatnije, na toj funkciji zameniti naprednjak Radomir Nikolić, sin predsednika Tomislava Nikolića.

Tri odbornika SPO izašla su juče iz vladajuće koalicije u Kragujevcu, čime je Srpskoj naprednoj stranci omogućeno da formira novu većinu i preuzme vlast.

Milan Urošević, predsednik Gradskog odbora SPO, kaže da je odluka o promeni partnera „bila teška, ali je doneta u interesu građana“. On je istakao da niko nije uticao na njih, ali da su ipak tako postupili nakon što su PUPS i JS istupili iz vladajuće većine.

Sadašnji predsednik Skupštine grada Saša Milenić iz Zajedno za Šumadiju kaže za “Blic” da „već dve godine traje neprimeren pritisak na lokalnu samoupravu i na odbornike“. On je najavio da će, čim stigne inicijativa SNS, biti zakazana vanredna sednica, u roku od najviše dve nedelje.

- SNS umesto da raspiše vanredne lokalne izbore u Kragujevcu, vlast preuzima pritiscima na odbornike, koji treba da brinu o problemima građana, a ne da vode visoku politiku. Zajedno za Šumadiju tvrdoglavo brani pravo građana da imaju vlast koju su izabrali. Ovako sve vodi u produbljavanje krize u gradskoj skupštini - izjavio je Saša Milenić.

Veroljub Stevanović, lider ZZŠ, bio je gradonačelnik Kragujevca od 1996. do 2000, a potom ponovo od 2004. do danas.

 

Izvor/foto: Blic

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');