Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Politika SNS se boji „atinskog scenarija“ u Kragujevcu
 
 

SNS se boji „atinskog scenarija“ u Kragujevcu

Iako većina lokalnih samouprava u Srbiji još nije utvrdila nove iznose poreza na imovinu građana, Kragujevac i ovog puta prednjači u merama za maksimalno opterećenje budžeta građana.

Ovo se, između ostalog, ističe u saopštenju za javnost, kojim se oglasio kragujevački Gradski odbor Srpske napredne stranke, uz opasku da je po novom Zakonu, za iznose poreza zadužena isključivo lokalna samouprava, tako da lokalna samouprava odlučuje i da li će biti ovog povećanja.

Početkom godine Grad Kragujevac je, kako konstatuje Gradski odbor SNS-a, odlučio da „počasti“ građane povećanjem poreza na imovinu od 70 do 100 odsto. Ovo povećanje, kako tvrde naprednjaci, ukoliko ga bude bilo u ostalim gradovima, iznosiće od 10 do 30 posto.

- S obzirom da bi ovaj potez gradske uprave znatno pogoršao životni standard Kragujevčana, posebno onih sa niskim primanjima i penzionera, Gradski odbor Srpske Napredne Stranke zahteva od gradske uprave da ne povećava porez na imovinu građana i ne realizuje atinski scenario – ističe se u pomenutom saopštenju uz objašnjenje da su Atinjani svoje stanove prodavali po mizernim cenama kako bi isplatili poreze na imovinu.

Izvor:www.sns.org.rs

 

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');