Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Politika Tadić počinje kampanju za izbor predsednika DS
 
 

Tadić počinje kampanju za izbor predsednika DS

tadicI pored više pokušaja da se postigne dogovor o primirju između Dragana Đilasa i Borisa Tadića, počasni predsednik DS ne odustaje od namere da izazove izbore za novo stranačko rukovodstvo, pišu „Novosti“. Struja okupljena oko Tadića od nedelje ponovo zahuktava lobiranje po Srbiji i prikupljanje podške za raspisivanje vanredne izborne skupštine. Narednih dana trebalo bi da se održi i sastanak Tadića sa predsednicima odbora DS, koji su spremni da ga otvoreno podrže.

U Tadićevom taboru računaju da će za vanredne izbore biti minimum 100 opštinskih odbora.

Načelni plan je da na sednici Glavnog odbora, zakazanoj za 18. januar u Novom Sadu, u zatvorenom delu nekoliko članova GO bliskih Tadiću, pokrene pitanje odgovornosti akutuelnog rukovodstva. Zatim bi i počasni predsednik izneo kritike na to kako je Đilas vodio stranku prethodnih meseci i zatražio izjašnjavanje GO o njegovoj smeni i zakazivanju vanredne izborne skupštine, navode „Novosti“.

Tadićev tabor, kako saznaje list, pokušaće narednih dana da obavi još jedan krug razgovora sa visokim stranačkim funkcionerima, kako bi i neke od viđenijih demokrata pridobio za vanredne izbore.

Međutim, za to su male šanse, jer se zamenik predsednika Bojan Pajtić usprotivio kadrovskim turbulencijama uoči izbora u Beogradu, a protiv toga je i Dragan Šutanovac.

Na sednici GO Đilas će najpre podneti izveštaj o radu stranke u protekla tri meseca, u kome će još jednom zatražiti podršku da se ne ulazi u saradnju sa SNS. To će biti i prvi test za aktuelnog predsednika demokrata, navode „Novosti“.

Izvor:Tanjug

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži