Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Politika NIKOLIĆ: Srbiji želim godinu sa više dece
 
 

NIKOLIĆ: Srbiji želim godinu sa više dece

- Ne želim građanima da ulivam preveliku lažnu nadu. Mogu, međutim, da kažem da su naše teškoće delimično iza nas, a da očekujem da tokom godine pred nama u priličnoj meri ostanu iza nas - rekao je predsednik Srbije.

 

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić poželeo je građanima Srbije mnogo lepšu, srećniju i uspešniju 2014. godinu, sa više dece.

- Ne želim građanima da ulivam preveliku lažnu nadu. Mogu, međutim, da kažem da su naše teškoće delimično iza nas, a da očekujem da tokom godine pred nama u priličnoj meri ostanu iza nas – rekao je Nikolić u izjavi Tanjugu.

Prema njegovim rečima, ukoliko bi se sve ono o čemu se intenzivno razgovara i što Vlada Srbije iznosi u javnost ostvarilo onako kako je zamišljeno, građani Srbije imali bi pravo da konačno jednom kažu: “Pa dobro, nisu ovo bila samo obećanja, ovo je bila godina u kojoj se dosta toga uradilo”.

- Promenili smo odnose, promenili smo shvatanja o tome šta je život i kako se u Srbiji treba boriti za svaki novi dan, za svako novo radno mesto, za svaki osmeh koji može da se izazove na licu – rekao je predsednik.

Nikolić je ocenio da će biti otklonjene “izvesne poteškoće” koje postoje u Vladi Srbije i posle njene rekonstrukcije, naglasivši njenu “potpunu posvećenost radu” na nekoliko ciljeva.

“Mi zaista želimo iskreno da budemo članovi EU, da otvorimo pregovore i da njima otklonimo sve nedostatke koje Srbija ima. Želimo i da završimo razgovore sa Prištinom na najbolji mogući način, poštujući ono što nam je narod poverio kada nas je izabrao, a to su suverenitet, integritet, dostojanstvo, Srbiju kao članicu UN…”, poručio je predsednik.

- EU je cilj zato što je to jedno organizovano društvo – društvo u kome se poštuju i pravda i pravičnost i ljudska prava, koje je uređeno u potpunosti tako da država misli o narodu, a ne da je se narod boji - rekao je Nikolić. On je ponovo istakao želju da Srbija sačuva sva stara i otvori nova prijateljstva.

“Nikada nećemo odustati od toga da su naši veliki prijatelji i izvan EU, da su naša velika tržišta, snabdevači sirovinama, energentima i izvan EU, da su naša tradicionalna prijateljstva na kojima imamo tržišta za skoro sve proizvode i za sve ono što proizvedemo u Srbiji i izvan EU”, rekao je predsednik.

 

Izvor:Telegraf.rs/Tanjug

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');