Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Politika SNS za probleme sela krivi gradsku vlast
 
 

SNS za probleme sela krivi gradsku vlast

Kragujevačka lokalna vlast duži niz godina zapostavlja seoska naselja i ljude koji u njima žive, pokazujući nezainteresovanost za razvoj ovog područja.

Između ostalog, ovo je rečeno na konferenciji za novinare u Gradskom odboru Srpske napredne stranke, na kojoj je naglašeno pored niza komunalnih i infrastrukturnih, imaju i pravnih problema.

Naprednjaci su to ilustrovali primerima Stragara i Novog Milanovca. Kako su naveli, putevi i ulice su u Novom Milanovcu u izuzetno lošem stanju, dok ulične rasvete nema u vćem broju ulica. Po njihovoj oceni, gradska vlast se seoskih sredina seti samo pred izbore, tako da ulicu Dušana Đorđevića rekonstruiše već više od četiri godine. Prolaz vozilima kroz ovu ulicu je, zbog rupa, skoro onemogućen. Ističu i loše uslove u kojima deca uče u novomilanovačkoj osnovnoj školi, kao i da Dom kulture, zbog stanja u kojem se nalazi više ne služi svojoj nameni.

Najveći broj radno sposobnih žitelja Stragara, radili su u Fabrici azbesta, tako da je prioritet za ovo mesto, rešavanje procesa stečajnog postupka. Za osam godina koliko je aktuelna gradska vlast na čelu Kragujevca, nije se bavila problemom nezaposlenosti meštana Stragara i okolnih sela. Zadruga ne radi, meštanima je onemogućen plasman poljoprivrednih dobara, pa su Stragari i stanovnici tog kraja prepušteni sami sebi. Ovo je još, kako je tom prilikom rečeno, jedan primer kako aktuelna gradska vlast pravi građane drugog reda, što je, kako smatraju u Gradskom odboru SNS-a, nedopustivo. Ulaganjem u razvoj sela, kako naglašavaju u Gradskom odboru SNS-a, pružila bi se prilika i građanima sela da bolje žive i ne budu zapostavljeni.

 

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');