Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Politika SNS želi vlast u Kragujevcu
 
 

SNS želi vlast u Kragujevcu

Vladajuća koalicija u Kragujevcu sprečila je promenu lokalne vlasti, ali će SNS i dalje raditri na tome da legalno preuzme vlast, kaže Radomir Nikolić.

"Sada kada je SPS napustio vladajuću koaliciju i Veroljuba Stevanovića i prešao kod nas u opoziciju, razgovaramo s njima o budućoj saradnji", rekao je za list "Danas" predsednik Izvršnog odbora SNS, koji je i prvi čovek Gradskog odbora naprednjaka u Kragujevcu.

Na pitanje da li je zaista onemogućena promena gradonačelnika u narednih šest meseci zbog, kako je rekao Saša Milenić iz URS, izglasavanja nepoverenja njemu kao predsedniku skupštine grada, Nikolić je odgovorio da je Milenić sam pokrenuo inicijativu za izglasavanje svog nepoverenja u gradskoj skupštini.

"Doneta je odluka i, prema pravilniku, u narednih šest meseci se ista stvar ne može ponovo naći na dnevnom redu, a jedino predsednik skupštine može predložiti gradonačelnika. Oni smatraju da su time osigurali predsednika skupštine i gradonačelnika u narednih šest meseci", rekao je Nikolić.

Upitan da li to znači da je, ipak, moguće promeniti vlast pre isteka tih šest meseci, Nikolić je odgovorio: "Ako se napravi nova većina - sve je moguće".
"Razgovaramo sa DS i SPS kao opozicija sa opozicijom u Kragujevcu. To je sve što mogu da kažem", rekao je Nikolić, odgovarajući na pitanje da li će SNS možda morati da u koaliciju pozove i DS.

Predsednik Gradskog odbora DS Dušan Obradović kaže za "Danas" da nije tačno da demokrate i naprednjaci razgovaraju o smeni vlasti u Kragujevcu.
"DS nikada nije pregovarala sa SNS", rekao je Obradović.

"Imamo zajedničkog protivnika, ali ne i zajedničke poglede i to je svima jasno. Mi želimo da oborimo Veroljuba Stevanovića već devet godina, jer znamo da vodi grad u propast. Hitno je potrebno da svi koji vole Kragujevac sednu za sto i dogovore dalje korake", smatra on.

Upitan kako DS misli da bez SNS smeni Stevanovića (URS), Obradović je odgovorio da su svi koji žele da im se pridruže u glasanju dobrodošli. "Očekujemo da će sve stranke glasati za smenu Veroljuba Stevanovića, čak i one koje su godinama uz njega, ali to što glasamo protiv njega ne znači da smo koalicija, već da imamo isti zaključak o tome kako radi gradska vlast", zaključio je Obradović.

Izvor:B92

 

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');