Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Politika URS smenjuje socijaliste
 
 

URS smenjuje socijaliste

veroljub-vKragujevački socijalisti, koji su na funkcijama u lokalnoj samoupravi, biće smenjeni, saopštila je vladajuća većina koju predvodi URS.

- Radimo iste poslove u izmenjenom sastavu i u ponedeljak, na vanrednoj sednici Skupštine grada, po hitnom postupku izabraćemo novog člana Gradskog veća i zamenika predsednika skupštine - rekao je potpredsednik URS-a i gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović.

Na konferenciji za novinare predsednika i predstavnika svih stranaka vladajuće većine, Stevanović je rekao da će posle smene socijalista sa funkcije člana Gradskog veća i zamenika predsednika skupštine do kraja decembra biti razrešeni i direktori u tri gradska preduzeća, koji su iz SPS-a.

Na pitanje zašto se smenjuju direktori koji su izabrani na nedavnom javnom konkursu, Stevanović je odgovorio da “ako nemate poverenje u direktore, postoji zakonska procedura za njihovo razrešenje”.

Stevanović je saopštio i da će 6. decembra biti održana redovna sednica skupštine na kojoj će biti predloženo usvajanje budžeta za 2014. godinu.

Na konferenciji je rečeno da izlaskom SPS, kragujevačka vlast predvođena URS-om i dalje ima većinu u gradskom parlamentu i to 52 od ukupno 87 odbornika. Vladajuću većinu sada čine URS sa 36 odbornika, Preokret sa šest, DSS sa pet, po dva odbornika imaju PUPS i JS i jedan samostalni odbornik.

Predsednik Saveta vladajuće koalicije Milan Urošević rekao je da će biti potpisan novi koalicioni sporazum budući da su socijalisti, koji imaju šest odbornika, prešli u opoziciju.

Opoziciju u Kragujevcu čine SNS sa 16, DS sa 12 i sada socijalisti sa šest odbornika.

Na pitanje da li je vlast u Kragujevcu svesna da su joj u opoziciji tri najače stranke u Republici, Stevanović je rekao da je “svestan trenutka i iskušenja i da je spreman za to”, naglasivši da “postoje neki ljudi koji se neslažu sa principom štaba i naredbi”.

- Naš princip je da građani sami biraju svoje predstavnike u lokalnoj samoupravi i biće ispoštovan bez obzira na to šta kažu centrale u Beogradu – poručio je Stevanović.

Na pitanje kako u centralama stranaka JS i PUPS komentarišu razlaz sa SPS u Kragujevcu, predsednik JS Radiša Urošević je rekao da su socijalisti “sami sebe izbacili iz koalicije”.

- Razgovarao sa predsednikom stranke Draganom Markovićem i rekao mi je da mi najbolje znamo šta građani u Kragujevcu žele i tako se i ponašajte – rekao je Urošević.

Predsednik PUPS-a Ratko Tomašević rekao je da ta stranka ostaje u koaliciji sa SPS-om, ali i na vlasti i izrazio žaljenje što su tri najače stranke u opoziciji.

Vladajuća većina u Kragujevcu kasno sinoć je u načelu dogovorila funkcionisanje vlasti u narednom periodu, nakon što su socijalisti u petak napustili sednicu gradske skupštine.

 

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');