Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Politika Socijalisti Kragujevca podržavaju Dačića
 
 

Socijalisti Kragujevca podržavaju Dačića

ivica-dacicNa sednici Izvršnog odbora Gradskog odbora Socijalističke partije Srbije u Kragujevcu 26. novembra 2013 godine, razmatrana su aktuelna pitanja nastala kao posledica napuštanja sednice Skupštine grada Kragujevca 22. novembra 2013. godine, od strane odbornika SPS-PUPS-JS, kada se razmatrala inicijativa odbornika URS-a o poverenju predsedniku Skupštine Grada.

Politička rasprava i stavovi koji su usvojeni jednoglasno, još jednom su potvrdili odlučenost članova IO GO SPS u Kragujevcu u podršci rukovodstvu u Kragujevcu da istraju u aktivnostima koji proizilaze iz potrebe prekonponovanja lokalne vlasti i rešavanju niza najaktuelnijih gradskih problema.

Zaključeno je, takođe, da se još jednom da puna podrška predsedniku SPS i premijeru Vlade Ivici Dačiću, posebno posle grubih i neodmerenih ocena čelnika Skupštine grada, koje su se čule u toku sednice po hitnom postupku. Socijalisti to ocenjuju potpuno neprihvatljivim i smatraju ih kao izraz bespomoćnosti i političke paranoje samo radi očuvanja lokalne vlasti. Ne uvažava se pravo na drugačije izražavanje i neslaganje već se odmah proglašava ''izdajom''. Neprihvatanje jednoumlja kao vladajućeg pristupa ne daje pravo za neutemeljene optužbe, agresiju, bes i mržnju prema Socijalističkoj partiji.

Članovi IO GO SPS zaključili su da nema ostavki kadrova SPS, već strogo insistiraju da predlagači njihovih razrešenja moraju obezbediti donošenje odluka u skladu sa skupštinskom procedurom kojom se definiše izbor i razrešenje kadrova u Skupštini, pre svega saglasno Poslovniku i Statutu Skupštine grada.

U raspravi su učestvovali predsednik Zoran R. Prokić predsednik, mr Radojko Damjanović, Slavica Kominac, Vladimir Kojić, potpredsednici GO SPS i predsedavajući Miroslav Klačar, sekretar IO GO SPS u Kragujevcu.

Izvor:Sps

 

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži