Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Politika Tadić i Šutanovac smenjuju Đilasa
 
 

Tadić i Šutanovac smenjuju Đilasa

Dragan Šutanovac, bivši potpredsednik DS, i Boris Tadić, bivši i sada počasni predsednik DS, pretenduju na mesto lidera stranke i spremaju se da smene Dragana Đilasa posle izbora u Beogradu, koji će, kako se veruje, biti početkom marta iduće godine, piše „Blic“.

List navodi da Šutanovac i Tadić, iako su kumovi, ne rade zajedno na smenjivanju Đilasa, već svako za sebe ima planove.

Na sednicama organa DS o tome se prilično otvoreno razgovaralo. Iako su ih članovi aktuelenog rukovodstva ubeđivali da su im planovi nerealni, jer su obojica u dosadašnjim duelima sa Đilasom gubili, oni su ih „zamrzli“ samo do vanrednih izbora u Beogradu, piše „Blic“.

Tadićev plan je smeniti Đilasa posle izbora u Beogradu, a Šutanovčev – prekinuti spiralu poraza DS, na čelo stranke dovesti sebe ili, kao B varijantu, Bojana Pajtića.

„Blic“ navodi i da ni Tadić, ni Šutanovac jedan za drugog ne misle da bi imali šanse na vanrednim izborima za lidera DS.

Šutanovac obilazi Srbiju i organizuje sastanke van kancelarija DS i van lokalnih odbora i obećava potpredsednička mesta i da će vratiti rejting i kredibilitet stranci, a, u stvari, obojica igraju na to da postanu prihvatljiva opcija za lidera SNS Aleksandra Vučića, da od DS naprave stranku koja čeka da uđe u vladu sa SNS, navodi „Blic“ pozivajući se na neimenovani izvor iz DS lojalan Đilasu.

Spirala poraza mora da se prekine, a Đilas i njegov kadar su pokazali da to nisu u stanju i da nemaju politiku koju mogu da kandiduju, citira „Blic“ neimenovani izvor blizak Šutanovcu.

Izvor:Tanjug/Blic

 

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');