Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Politika SNS: Đilas zataškava korupciju u Beogradu
 
 

SNS: Đilas zataškava korupciju u Beogradu

Srpska napredna stranka smatra da gradonačelnik Beograda u tehničkom mandatu Dragan Đilas „zataškava korupciju u Beogradu i prljavom kampanjom protiv republičke vlade i SNS prikriva nesposobnost i štetne ugovore koji su zaključivali njegovi partijski direktori“.

SNS je u saopštenju dostavljenom medijima, navela da je nakon današnje sednice Skupštine grada očigledno da Đilas zataškava korupciju u Beogradu.

Kako navode naprednjaci, Đilas i dalje ne odgovara na pitanje kako je moguće da su nekada uspešna gradska preduzeća postala gubitaši i da sada uzimaju komercijalne kredite kako bi isplatila plate radnicima.

„Dragan Đilas posebno ne želi da građanima pruži odgovor kako je samo jedna od njegovih firmi imala promet viši od 38 milijardi dinara i to baš od trenutka njegovog ulaska u vlast. Dok su beogradska preduzeća propadala, građani Srbije gubili posao, Đilas i njegove firme postajali su sve bogatiji“, navodi se u saopštenju.

Đilas je, kako se dodaje, 2007. godine oduzeo pravo Beograđanima da gradonačelnika biraju direktno donoseći set novih zakona o lokalnoj samoupravi.

Naprednjaci navode da je Đilasu tada bila važnija vlast i neprincipijelna koalicija koju je formirao, iako Beograđani nikada nisu glasali za tu većinu i nije želeo da proveri legitimitet te koalicije na izborima, već je vladao pune četiri godine.

SNS se, navodi se u saopštenju, nikada nije i neće plašiti izbora i spremna je da u svakom trenutku proveri volju Beograđana i legitimitet koji ima, u skladu sa zakonom, a ne zbog interesa bilo kojeg pojedinca.

Ranije danas, Đilas je novinarima u Skupštini grada rekao da će izbori u gradu biti verovatno održani tek u februaru ili martu, uz ocenu da vlast odugovlači njihovo održavanje pripremajući teren za kampanju zasnovanu na neistinama.

Izvor:Tanjug

 

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži