Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Politika S REČI NA DELA: Put u inostranstvo odobren samo Krstiću!
 
 

S REČI NA DELA: Put u inostranstvo odobren samo Krstiću!

S ministrom finansija u SAD treba da putuje i guvernerka Narodne banke Jorgovanka Tabaković.

Od oko 20 zahteva za službena putovanja u inostranstvo Vlada Srbije odborila je samo jedan i to ministru finansija Lazaru Krstiću!

Krstić treba da putuje u SAD, na godišnje zasedanje Međunarodnog monetarnog fonda i Svetske banke u Vašingtonu od 11. do 13. oktobra.

Na jučerašnjoj sednici Vlade, na kojoj su objavljene ekonomske mere, osma tačka dnevnog reda odnosila se na planirana službena putovanja. Na spisku za putovanja bilo je oko 20 članova vlade.

Potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić je na sednici, koja je bila otvorena za medije dok su obrazlagane ekonomske mere, rekao da osma tačka "neće proći". Obraćajući se premijeru Ivici Dačiću i ministrima, Vučić je rekao ta tačka neće proći "taman niko više ne putovao" i dodao da se stiče utisak da se zaposleni u MUP-u ponašaju kao da rade u Ministarstvu spoljnih poslova i da ispada da svaki drugi dan neko ide u Litvaniju.

Premijer je na to rekao da je Litvanija zemlja koja predsedava EU, na šta je Vučić rekao da prihvata da je pogrešio i dodao da se, "šalu na stranu, ovako više ne može putovati". Sa Krstićem u SAD treba da putuje i guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković.

Izvor:Kurir

 

This content has been locked. You can no longer post any comment.