Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Hronika Policija čuva Jočića od Luke Bojovića
 
 

Policija čuva Jočića od Luke Bojovića

jocicMUP Srbije je pojačao obezbeđenje bivšeg ministra policije Dragana Jočića, koga je Vuk Bojović označio kao glavnog krivca za hapšenje njegovog sina Luke Bojovića i za sva kriminalna dela za koje se ovaj opasni ubica tereti. Dan nakon hapšenja Luke Bojovića, Vuk je izjavio da je njegovom sinu "napakovano" da je masovni ubica i vođa klana i da je za sve kriv bivši ministar policije Dragan Jočić, koji je, kako tvrdi direktor zoo-vrta, ubedio medije, pa čak i predsednika države da je Luka kriv za sva ubistva u ovoj državi.

"MUP Srbije uradio je procenu ugroženosti svih državnih i policijskih funkcionera koji su poslednjih godina učestvovali u lociranju Luke Bojovića i razbijanju njegove kriminalne grupe. Optužba Vuka Bojovića ocenjena je kao direktna pretnja po bezbednost bivšeg, inače teško povređenog i nepokretnog ministra. S obzirom na to da klan Luke Bojovića ima još desetak opasnih kriminalaca u Srbiji i regionu, optužbe da je Jočić kriv za njegovo hapšenje tumače se kao direktno ugrožavanje bezbednosti", navode u MUP-u Srbije.

U ovom ministarstvu dodaju da je, nakon urađene procene bezbednosti, pojačano obezbeđenje oko kuće bivšeg ministra. Sagovornici "Pressa" otkrivaju i da je bivši ministar primao ozbiljne pretnje od Luke Bojovića i klana Dejana Stojanovića Keke i pre teške saobraćajne nesreće 2008. godine.

"Postoji operativni podatak da su se saradnici Luke Bojovića raspitivali za Jočićevo zdravstveno stanje dok je bio na bolničkom lečenju, kao i da su tipovali njegov stan u Njegoševoj ulici, ne znajući da je zamenjen za kuću prilagođenoj za teške bolesnike", dodaju sagovornici "Pressa".

U MUP-u procenjuju da bi verni saradnici Luke Bojovića mogli da ugroze bezbednost policijskih operativaca i svih članova Biroa za koordinaciju Saveta za nacionalnu bezbednost, koji su praktično Špancima dostavili podatak gde se krije ostatak klana.

Oni dodaju i da potraga za članovima klana Luke Bojovića i dalje traje.

Izvor: Vesti-online

This content has been locked. You can no longer post any comment.