Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Hronika Smanjenje kriminala u Šumadiji
 
 

Smanjenje kriminala u Šumadiji

kriminalKRAGUJEVAC - Na području sedam opština Šumadijskog okruga, koje pokriva Policijska uprava u Kragujevcu, u prošloj godini ukupno je izvršno 2.686 krivičnih dela, što je za 1,21 odsto manje nego u 2009. godini, izjavio je načelnik te uprave Ivan Đorović.

Đorović je, na godišnjoj konferenciji za novinare, rekao da su u oblasti suzbijanja privrednog kriminala otkrivena 554 krivična dela i nadležnim tužilaštvima prijavljene su 324 osobe, od kojeh su 22 uhapšene.

- U prošloj godini izvršeno je jedno krivično delo teško ubistvo i tri krivična dela ubistvo i sva su rasvetljena, iako su tri krivična dela izvršena od strane nepoznatih izvršioca - rekao je Đorović i naveo da je rasvetljeno i pet krivičnih dela silovanja, kao i dva krivična dela silovanje u pokušaju.

Prema njegovim rečima, kada su u pitanju najzastupljenija krivična dela protiv imovine, u 2010. godini izvršeno je 276 teških krađa i 266 krađa, kao i dve razbojničke krađe koje su rasvetljene iako su obe izvršila NN lica.

- Suzbijanje narkomanije je jedan od osnovnih zadataka Policijske uprave i samostalno, ali i u saradnji s kolegama iz drugih policijskih uprava, rekao je Đorović navodeći da su u prošloj godini otkrivena 162 krivična dela i obavljeno 165 zaplena opojnih droga.

On je naveo da je u prošloj godini ukupno zaplenjeno preko 485 kilograma raznih droga, od čega najviše marihune, ali i 1,3 kilograma heroina, 19 grama kokaina, 216 grama amfetamina, 134 komada raznih tableta i tri bociče metadona.

Đorović je naveo i da je u prošloj godini protiv policajaca podneto pet krivičnih prijava za mučenje i zlostavljanje, davanje mita, krađe i teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i falsifikovanja službene isprave i zloupotrebe službenog položaja.

Takođe, protiv zaposlenih u policiji podnete su i 23 prekršajne prijave, dodao je načelnik Policijske uprave u Kragujevcu.

Ovaj tekst je preuzet sa sajta Kurir

This content has been locked. You can no longer post any comment.