Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Hronika MUP-a Republike Srbije o dogadjajima koji se odnose na PU Kragujevac
 
 

MUP-a Republike Srbije o dogadjajima koji se odnose na PU Kragujevac

U više odvojenih akcija pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa nadležnim tužilaštvima, u prethodnih nekoliko dana u cilju suzbijanja krivičnih dela izvršenih protiv polne slobode i protiv braka i porodice uhapsili su 41 osobu. Osumnjičeni se terete da su izvršili krivična dela obljuba nad detetom, nedozvoljene polne radnje, nasilje u porodici, polno uznemiravanje, zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica…

 

Protiv 55 osoba podnete su krivične prijave u redovnom postupku, dok su dve osobe uhapšene po prethodno raspisanim potragama zbog ovih krivičnih dela.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kragujevcu uhapsili su G.P. (1963) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nasilje u porodici. On se sumnjiči da je u vidno alkoholisanom stanju u svojoj porodičnoj kući vređao i upućivao pretnje svojoj vanbračnoj supruzi, a zatim je čupao za kosu i zadao nekoliko udaraca u predelu lica. Osumnjičeni je priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Kragujevcu.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kragujevcu uhapsili su A.M. (1968) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nasilje u porodici. On se sumnjiči da je verbalno vređao, a nakon izlaska iz kuće pozivao telefonom suprugu i pretio joj da će ubiti i nju i sina ako ih zatekne u kući. Osumnjičeni je priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Kragujevcu.

KRIVIČNE PRIJAVE U REDOVNOM POSTUPKU

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kragujevcu, po nalogu nadležnog tužilaštva, podneli su krivičnu prijavu protiv četrdesetsedmogodišnjeg muškarca zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo nasilje u porodici. Osumnjičenom, koji se tereti da je fizički i psihički bio nasilan prema vanbračnoj supruzi.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kragujevcu, po nalogu nadležnog tužilaštva, podneli su krivičnu prijavu protiv jednog maloletnika zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo nasilje u porodici. Osumnjičeni se tereti da je oca, nakon kraće rasprave, udario rukom i glavom u lice.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži