Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Hronika Krivično delo ubijanje i zlostavljanje životinja
 
 

Krivično delo ubijanje i zlostavljanje životinja

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u okolini Kragujevca, otkrili su nelegalno takmičenje pasa u lovu na lisice, koje su prekinuli pre samog početka i time spasili veliki broj životinja. Tom prilikom na licu mesta zatekli su oko 80 nemačkih terijera koje su vlasnici doveli iz cele Srbije, a na terenu je pronađeno i 33 lisica.

 

Protiv organizatora nelegalnog takmičenja, sina i oca (40 i 65 godina) iz Kragujevca, Osnovnom javnom tužilaštvu u Kragujevcu podneta je krivična prijava, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo ubijanje i zlostavljanje životinja. Postoje osnovi sumnje da su organizatori ovog takmičenja za učešće svakog psa naplaćivali po 2.500 dinara. Oni su na njivi napravili veći poligon u koji su, kako se sumnja, nameravali da puštaju po dve lisice i dva psa terijera a potom ocenjuju napad psa na lisicu.

Takođe pretresom stana i kuće koju koriste osumnjičeni, policija je pronašla još šest lisica i dva jazavca. O navedenom događaju obavešteni su Komunalna inspekcija, ZOO Higijena, Veterinarska inspekcija, Lovačko društvo ''Šumadija'', lovni inspektor i inspektor za zaštitu životne sredine, kako bi preduzeli mere iz svoje nadležnosti.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži