Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Hronika Agencija UN: Kragujevac najbezbedniji grad u Srbiji
 
 

Agencija UN: Kragujevac najbezbedniji grad u Srbiji

kragujevacKragujevac - Agencija UN Habitat na osnovu istraživanja sprovedenih u Šumadiji i Pomoravlju, ali i drugim delovima Srbije, nedavno je proglasila Kragujevac za najbezbedniji grad u Srbiji.

U izveštaju Habitata, između ostalog, navodi se da je u Kragujevcu u saradnji sa Evropskom organizacijom za bezbednost i saradnju (OEBS), realizovan veći broj preventivno-edukativnih akcija, među kojima je najznačajnija „Policajac u lokalnoj zajednici“. Ta i ostale akcije, ističu u policijskoj upravi u Kragujevcu, doprineli su da je prošle godine u centru Šumadije zabeležen značajan pad broja krivičnih dela koje izvršavaju maloletnici.

Sve osnovne i srednje škole u Kragujevcu pokrivene su bezbednosnim kamerama, a učenici su pod budnim okom školskih policajaca. Pored ovoga, u izveštaju Habitata ističe se i da je kragujevačka policija ostvarila dobre rezultate u borbi protiv trgovine drogom, tim pre što je presekla više švercerskih kanala i lanaca kojima su narkotici stizali, ne samo na srpsko, nego i na tržišta zapadnoevropskih zemalja.

Značajan doprinos smanjenju stope kriminaliteta u centru Šumadije, posebno onog koji se odnosi na smanjenje nasilničkog ponašanja maloletnika, dao je i Savet za bezbednost Skupštine grada u čijem radu učestvuju predstavnici svih nadležnih državnih i gradskih institucija i ustanova.

Ovaj tekst je preuzet sa sajta danas

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži