Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Hronika Selaković: Suđenje Miškoviću kao primer za buduće procese
 
 

Selaković: Suđenje Miškoviću kao primer za buduće procese

Ministar pravde i državne uprave Nikola Selaković izjavio je danas da suđenje i predmet protiv vlasnika “Delta holdinga” Miroslava Miškovića moraju da budu primer svakom budućem suđenju u Srbiji.

To očekuju svi građani u Srbiji, da vide kako teče nešto što bi možda neko nazvao suđenjem veka, rekao je Selaković je, gostujući u Jutarnjem programu TV Pink.

Povodom odlaganja pripremnog ročišta u slučaju protiv Miškovića, Selaković je upitao kome je i da li je od koristi građanima Srbije organizovana opstrukcija na početku tog suđenja, ako advokati u toku istrage kažu “čekamo da suđenje što pre počne, jer znamo da je naš klijent nevin, jer znamo da ćemo dokazati njegovu nevinost, odnosno da ćemo opovrgnuti tvrdnje, optužbe da je kriv”.

Selaković je podsetio da su u prethodnom periodu takva suđenja pred mnogim sudovima, pa i pred posebnim odeljenjem, bili maratonski procesi koji su trajali po šest sedam ili osam godina, a na kraju su bile izrečene kazne koje nisu zadovoljile javnost, dok su troškovi tih suđenja bili višemilionski troškove.

- Tu nešto nije bilo u redu - ocenio je Selaković i dodao da možda nije bila u redu optužnica ili sud.

 

 

IZVOR: TANJUG

This content has been locked. You can no longer post any comment.