Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Hronika Izazvao požar i napao policajca
 
 

Izazvao požar i napao policajca

pozar u sumiPetar K. (40) iz mesta Zabojnica kod Knića uhapšen je zbog sumnje da je izvršio krivično delo izazivanje opšte opasnosti zbog "namernog podmetanja požara". Njemu se na teret stavlja i krivično dela napada na službeno lice u vršenju dužnosti. Kragujevačka policija odredila je Petru meru zadržavanja do 48 sati. Kako je navedeno u saopštenju, Petar K. je u nedelju 19. avgusta oko 15 sati u Dragušici, na potezu "Čukara" u šumi koja je vlasnoštvo JP "Srbijašume" paljenjem niskog rastinja na tri mesta, namerno izazvao požar koji se proširio na hrastovu i borovu šumu površine oko 25 hektara, čime je pričinio materijalnu štetu na oko milion i po dinara.

Požar, koji je pretio da zahvati i obližnje kuće, lokalizovali su i stavili pod kontrolu vatrogasci iz Kragujevca i Knića, a kojima su pomogli i meštani Dragušice i radnici JP "Srbijašume".

Policija navodi da je Petar K. odbio da dođe u službene prostorije policije radi obavljanja razgovora, da je pružao pasivan otpor, zbog čega je doveden uz upotrebu sredstava prinude.

U jednom trenutku Petar K. je pokušao da pobegne iz Policijske stanice u Knić i pri tom je fizički napao policijskog službenika, pa su prema njemu upotrebljena sredstva prinude, navedeno je u saopštenju u kojem se dodaje da će sutra biti priveden istražnom sudiji Osnovnog suda u Kragujevcu.

Izvor: B92

This content has been locked. You can no longer post any comment.