Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad mladih Realizacija omladinskog volonterskog projekta „Mladi bezbedni učesnici u saobraćaju“
 
 

Realizacija omladinskog volonterskog projekta „Mladi bezbedni učesnici u saobraćaju“

Mladi od 18 do 25 godina starosti spadaju u najugroženije i najrizičnije učesnike u saobraćaju. Razlozi njihovog stradanja su mnogobrojni – neiskustvo, neznanje, površnost, agresivnost, nedostatak saobraćajne kulture, mladalački bunt, želja za dokazivanjem – i zato su često žrtve u saobraćaju kao vozači, suvozači, pešaci, motorciklisti, biciklisti.

 

Učenici Politehničke škole, članovi Sekcije za bezbednost u saobraćaju, dali su sebi zadatak da skrenu pažnju đacima na potencijalne opasnosti i kako preduprediti da do potencijalne saobraćajne nezgode uopšte ne dođe. Volonteri su do sada obeležili 1. april, Dan borbe protiv alkoholizma i organizovali javnu akciju u Pešačkoj zoni u Kragujevcu gde su informisali građane i delili im promotivni materijal. Tokom projekta nastavili su sa kampanjom koja upozorava na rizike korišćenja alkohola tokom vožnje u kafićima i srednjim školama gde planiraju postavljanje mobilnih izložbi na temu bezbednosti u saobraćaju.

Na kraju projekta, pred sam završetak školske godine promovisaće slogan „Na maturu bez automobila“ i nastojati da utiču na učenike završnih godina srednje škole. Članovi Sekcije za bezbednost saobraćaja Politehničke škole organizovaće tribinu na kojoj će se govoriti o bezbednosti mladih u saobraćaju. Pored učenika i nastavnika Politehničke škole, govoriće predstavnici Policijske uprave Kragujevac i predstavnici Agencije za bezbednost saobraćaja. Početak tribine najavljen je simbolično u 11.59 časova, 8.5.2017. u Politehničkoj školi, Kosovska 8, Kragujevac.

Za dodatne informacije, obratite se Filipu Miloševiću, profesoru Politehničke škole na telefon: 064/2621493, 062/495118 ili na mejl  Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli

U skladu sa Zakonom o mladima i Nacionalnom strategijom za mlade, Ministarstvo omladine i sporta u partnerstvu sa 8 Resurs centara nastavlja da pruža podršku udruženjima mladih i neformalnim omladinskim grupa širom Srbije da kroz obuku i realizaciju omladinskih projekata podstiču aktivizam i volonterizam u svojim lokalnim zajednicama.