Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad mladih Mala škola finansija v3
 
 

Mala škola finansija v3

Omladina JAZAS-a Kragujevac, Kancelarija za mlade i Narodna banka Srbije NBS (Grupa za edukaciju korisnika finansijskih usluga), sprovode finansijsku edukaciju građana, koja je posebno usmerene ka edukaciji mladih.

 

Glavni cilj edukacije je finansijsko opismenjavanje mladih kao posebno osetljive grupe. Finansijska pismenost predstavlja ključni okvir za zaštitu mladih u momentu kada postanu korisnici bankarskih usluga. Svedoci smo kakve sve posledice mogu da nastanu usled loših i ishitrenih odluka o zaduživanju. Akcenat je stavljen na rizicima koje finansijski proizvodi nose, a nikako reklami ovih proizvoda.

Cilj edukacije je i podizanje opšteg nivoa znanja i pružanje informacija koje će mladima omogućiti bolje razumevanje sveta finansija, odnosno različitih vrsta finansijkih proizvoda, te će se lakše odlučiti kako da investiraju svoj novac, ili da se zaduže pod povoljnijim uslovima.

Teme dana: 1. Studentski krediti 2. Štednja - zašto i na koji način štedeti. Treća obuka obuka će se održati u utorak, 31. januara, u periodu od 12h do 13h u prostorijama Kancelarije za mlade (Save Kovačevića 5).

Zbog ograničenih kapaciteta sale, molimo sve zainteresovane da svoje učešće što ranije potvrde popunjavanjem ovog upitika do nedelje, 29.01. u 23:59.

Svi učesnici biće obavešteni u ponedeljak, 30.01. o rezultatima.