Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad mladih Promocija filma SIGEMBR u Kancelariji za mlade
 
 

Promocija filma SIGEMBR u Kancelariji za mlade

Danas od 18č biće promocija dokumentarnog filma “SIGEMBR” u KZM. Šta reči ksenofoija, netolerancija ili diskriminacija znače, ako ne samo drugačiji način da izgovorimo reč - mržnja? Ali, šta je zapravo mržnja? Da li je to posledica neznanja, straha ili usvojenih predrasuda i da li postoje situacije u kojima je opravdano mrzeti? Da li ćemo konačno naći odgovore na neka od ovih i drugih večnih pitanja, otkrijte na promociji filma “SIGEMBR”, koja će biti održana 13. decembra u Kancelariji za mlade Kragujevac.

 

Ovaj amaterski fiilm nastao je kao produkt međusobne saradnje omladinskih organizacija iz sedam zemalja (među kojima je i kruševački IdejNet klub), u okviru projekta “Balkan Without Hate”, kofinansiran putem programa Evropske unije Erazmus +, na susretu održanom u Crnoj Gori.

Ova raznolikost učesnika upravo, pomenuti film čini podobnim da pokrene priču o ovim važnim pitanjima, koja se provlače kroz (ne samo) naše društvo, već jako dugo. Nakon projekcije očekuje nas radionica u vidu diskusije u kojoj možete uzeti aktivno učeše.