Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac U Kragujevcu poskupljuje prevoz
 
 

U Kragujevcu poskupljuje prevoz

gradski prevozKragujevčani će od 1. jula skuplje plaćati vožnju javnim gradskim prevozom ako Gradsko veće usvoji zahtev kragujevačke Agencije za saobraćaj. Ta agencija je, zbog poskupljenja cena goriva i naknade za prevoz putnika, zatražila od Gradskog veća i poskupljenje karata za vožnju, rekao je Sava Erić, saradnik sektora javnog prevoza GAS-a. Ukoliko gradski čelnici usvoje zahtev, karta za A zonu od narednog meseca, umesto dosadašnjih 45, koštaće 50 dinara, dok će za B zonu biti 10 dinara skuplja.

Shodno tome porašće i cena mesečnih karata. Za karte u A zoni zaposleni će ubuduće morati da izdvoje 2.080 dinara, nezaposleni, penzioneri, srednjoškolci i studenti 1.040, a đaci 830 dinara. U B zoni najskuplja mesečna karta prodavaće se za 2.500, a najjeftinija, đačka za 1.000 dinara.

Poslednji put cena je korigovana u martu 2011. godine, a od tada je gorivo više puta poskupelo, rekao je Erić.

Inače, Gradsko veće je već odobrilo poskupljenje odvoza smeća i povećanje cena vode, a zahtev za korekciju cena parkiranja podnelo je pre nekoliko dana i JKP "Parking servis".

Izvor: Kurir-info

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');