Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Situacioni centar početkom leta
 
 

Situacioni centar početkom leta

kragujevacSituacioni centar u Kragujevcu, namenjen komunikacijama i delovanju u svim vanrednim okolnostima, trebalo bi da bude otvoren početkom leta. Situacioni centar će omogućiti dobru komunikaciju, prikupljati i distribuirati informacije o vanrednim dogadjajima na području grada Kragujevca svim službama u lancu zaštite i spasavanja. Prvi takav centar u Srbiji nalaziće se u kragujevačkom Biznis inovacionom centru i radiće non stop.

Za njegovo opremanje planirano je oko 50.000 evra, od čega jednu trećinu obezbedjuje Južnomoravska regija Češke, a ostatak grad Kragujevac.

U narednih nekoliko dana biće raspisan tender za nabavku neophodne opreme i sredstava.

Planirano je medjusobno povezivanje svih državnih organa, gradskih struktura, komunalnih preduzeća i ostalih službi koje reaguju u vanrednim okolnostima.

U Situacionom centru biće, u prvoj fazi, angažovano sedmoro službenika, a kako se očekuje, ova služba trebalo bi da profunkcioniše početkom leta.

Izvor: RTK

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži