Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Rekord: Rođeno 19 beba za 24 sata u Kragujevcu!
 
 

Rekord: Rođeno 19 beba za 24 sata u Kragujevcu!

bebaU porodilištu Kliničkog centra u Kragujevcu za 24 sata rodilo se 19 beba, čime je oboren dvadesetogodišnji rekord u toj zdravstvenoj ustanovi, izjavio je danas direktor Ginekološko-akušerske klinike Aleksandar Živanović. - Do sada smo imali situaciju da se za 24 sata rodi najviše 11 beba i ovo je prvi put da je rođeno 19 beba, u poslednjih dvadeset godina od kada se beleži opadanje nataltieta - rekao je Živanović.

On je dodao da su bebe rođene u periodu od 8. maja izjutra do 9. maja izjutra.

Živanović je naveo da je svetlost dana ugledalo osam devojčica i 11 dečaka, kao i da su sve mame i bebe dobro.

- U dva slučaja su rođeni blizanci, a danas su u kragujevačkom porodilištu rođene i prve trojke carski mrezom, a sve tri su devojčice - kazao je Živanović i dodao da je njihova mama iz Tutina, a trudnoću je održavala na Ginekološko-akušerskoj klinici u Kragujevcu.

Izvor: 24sata

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');