Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac CPN: M3 (Maj mesec matematike) u Kragujevcu
 
 

CPN: M3 (Maj mesec matematike) u Kragujevcu

m3-posterM3 (Maj mesec matematike) je nacionalna naučnopopularna manifestacija koju u saradnji sa brojnim partnerima organizuju Centar za promociju nauke i Matematički institut Srpske akademije nauka i umetnosti. Uz podršku Nemačkog matematičkog društva i pod pokroviteljstvom predsednika SANU-a, akademika Nikole Hajdina, CPN i MISANU organizuju veći broj matematičkih izložbi, predavanja, dečjih radionica i drugih sadržaja kojima je cilj da prikažu matematiku onakvom kakva zapravo jeste – kao igru, strast i kreativnu veštinu na granici umetnosti i nauke.

Tokom meseca maja matematika će izaći na ulice, trgove, rečne obale, osvojiti galerije, muzeje i druge javne prostore.

M3 je svečano otvoren 27. aprila u Srpskoj akademiji nauka i umetnosti, usledili su promocija knjige Smem li da brojim? Gintera Ciglera, glavnog promotera matematike u Evropi, otvaranje interaktivne izložbe Imaginary i Velika matematička izložba „Računam na matematiku!“ koja će biti otvorena do 28. maja.

U prilogu je vise informacija o manifestaciji M3.

Kontakt za M3 u Kragujevcu je Lidija Mudrić, 064 40 34 743.

Izvor: CPN

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži