Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Učenici uspešni i kao preduzetnici
 
 

Učenici uspešni i kao preduzetnici

druga gimRegionalni sajam učeničkog preduzetništva održan je u Drugoj kragujevačkoj gimnaziji. Svoje proizvode i usluge predstavilo je 47 učeničkih preduzeća iz Kragujevca i regiona. Sajam je održan zahvaljujući podršci Ambasade Kraljevine Norveške u Srbiji. Mladi preduzetnici pokazali su svoju kreativnost i inovativnost, a neki od njih već su osvajali nagrade na sličnim takmičenjima.

Sajam se već osam godina organizuje kao završna aktivnost učenika koji učestvuju u programu razvoja učeničkog preduzetništva u srednjim školama u Srbiji.

Dodeljene su i nagrade najboljima u tri kategorije.

Najbolji biznis plan imalo je preduzeće “Eko pajalica” škole ''Toza Dragović'' iz Kragujevca, štand ''Oaza mašte'' Turističko ugostiteljske škole u Vrnjačkoj Banji, dok je nagradu za najbolji proizvod i uslugu dobilo preduzeće ''Reci da'' učenika Druge kragujevačke gimnazije.

Najbolje u ukupnom plasmanu bilo je preduzeće ''Čajetinka'' Ugostiteljsko turističke škole iz Čajetine, a učenici ove škole su, kao nagradu, dobili mogućnost da učestvuju na Međunarodnom letnjem kampu učeničkog preduzetništva od 16. do 21. juna u Sutomoru.

Izvor: RTK

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži