Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Pauk briše rođačke veze
 
 

Pauk briše rođačke veze

snimanje parking servisParking servis je opremio sva tri kamiona za odnošenje vozila video-uređajima, direktno povezanim sa dispečerskim centrom preduzeća. To znači da više neće biti selekcije među vozilima koja pauk odnosi i da nema mogućnosti da se oprosti pogrešno parkiranje rođacima, prijateljima, moćnicima. Od prvog meseca svi građani su jednaki, makar pred paukom, jer se svi snimci arhiviraju, a komunalci i policajci sve zajedno posmatraju iz iste prostorije i odobravaju naloge za odnošenje vozila jednim pritiskom na dugme. Svakog dana na ovaj način se odnese oko 12 vozila.

Prema rečima Nenada Vasiljevića, direktora JKP Parking servis, u novu opremu je uloženo 700.000 dinara, ali će zbog ušteda koje ona donosi cela investicija da se isplati za manje od godinu dana.

''Osim kamera, koje snimaju šta se dešava na terenu i prave fotografije nepravilno parkiranih vozila, postoje i uređaji koji sliku odmah prenose u dispečerski centar Parking servisa. To znači da se na ekranu uvek vidi gde je i ko šta radi. Kada pauk nađe nepravilno parkirano vozilo, iz centra saobraćajni policajac daje pritiskom na taster kompjutera nalog da se ono odnese. S njim je i komunalni inspektor. Ušteda je velika, jer neće više biti mogućnosti da se građani kojima su vozila odneta žale. Svi snimci se odmah arhiviraju, ne mogu da se izbrišu. Neće biti ni protekcije, jer će svako vozilo koje je nepravilno parkirano i da se odnese, bez obzira čije je'' - kaže Vasiljević.

Za povraćaj vozila koje odnese pauk mora da se plati od 4.000 do 18.500 dinara.

Načelnik Gradske uprave za inspekcijske poslove Dušan Župljanić kaže da će ''komunalni inspektori i dalje da donose rešenja o uklanjanju vozila, ali će sedeti u centru, dok će nalozi izlaziti kroz štampač na terenu, i tu će na vozila papire da kače sami kontrolori parkiranja''.

Izvor: Parking servis

This content has been locked. You can no longer post any comment.