Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Prvi Fića kreće za Bar u junu
 
 

Prvi Fića kreće za Bar u junu

l zeroPočetkom juna krenuće prvi vozovi iz Kragujevca sa vozilima fijat 500L ka Luci Bar, a do kraja godine preko crnogorske luke do kupaca u inostranstvu stići će oko 30.000 tih vozila. Kako je objavila Radio televizija Kragujevac, prema ugovoru do 2014. godine isporuke će se povećati na 200.000 vozila godišnje, a u kompaniji Luka Bar i opštini Bar od posla sa Fijatom očekuju značajne ekonomske rezultate. Kompanija Luka Bar je, u saradnji sa firmama Montekargo, Grimaldi i Logikar potpisala ugovor sa Fijatom do 2015. godine.

Navedeno je da Luka Bar ima još dva meseca da se pripremi za taj posao i to podrazumeva ulaganja od oko 600.000 evra u adaptaciju prostora i obuke za radnike koji treba da dobiju Fijatove licence.

"Prema dogovorenoj dinamici, naredne godine očekujemo 14 do 16 vozova nedeljno, odnosno više od 100.000 vozila. Za dve godine, odnosno 2014, planirano je da godišnja isporuka bude 200.000 automobila rekao je izvršni direktor Luke Bar Slobo Pajović.

U komapniji Luka Bar očekuju da će u crnogorsku kasu godišnje da se sliva oko 10 milona evra, od čega bi tri do četiri miliona trebalo da pripadne tom preduzeću.

Izvor: Kurir-info

This content has been locked. You can no longer post any comment.