Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Invalidi najavili štrajk glađu
 
 

Invalidi najavili štrajk glađu

invalidiRadnici invalidi u kragujevačkom preduzeću „Šumadija doo“, u kojem je od oko 80 zaposlenih, 50 invalida, obustavili su rad, zahtevajući da im se isplati sedam i po zaostalih zarada, a ukoliko do sutra ne počnu pregovori, najavili su da će početkom naredne nedelje stupiti u štrajk glađu. U Štrajkačkom odboru radnika sa invaliditetom u tom preduzeću za profesionalnu rehabilitaciju, osposobljavanje i zapošljavanje invalida, kažu da im nisu isplaćene plate za prva dva ovogodišnja meseca, kao i da im se duguje 5,5 zarada iz prethodnih godina.

Ističu da su, zbog minimalnih i neredovnih zarada, oni i njihove porodice dovedeni u bezizlaznu situaciji, te da nemaju podršku preduzeća ni u najurgentnijim situacijama. Zbog sve nezavidnijeg stanja, obustavu rada od juče najavljuju i radnici koji ne spadaju u kategoriju invalida. „I mi ćemo se, gotovo izvesno, narednih dana pridružiti štrajku naših kolega“, kažu za naš list u Sindiikatu „Šumadije“.

Direktor „Šumadije doo“ Radoslav Jovanović tvrdi da je štrajk radnika sa invaliditetom nelegalan, da ugrožava poslovanje firme, te da je, otuda, neophodno da prekinu obustavu rada i vrate se svojim poslovima.

Izvor: Danas

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži