Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Starica iz Gledića spašena
 
 

Starica iz Gledića spašena

zavejana domacinstvaPosle gotovo tri dana izuzetnih napora, kragujevački vatrogasci spasioci uspeli su da iz zavejanog sela Gledić evakuišu teško pokretnu, slepu i bolesnu 73-godišnju Miljanu Grbović. Posle spasavanja iz snegom okovanog planinskog kraja, starica je prebačena u Urgentni centar. Da bi se stiglo do Miljane Grbović, neophodno je bilo da se od očisti visokim snegom zavejani put od Doma u Adžinim Livadama, preko Bajčetine do Gledića, gde su na pojedinim mestima smetovi bili visoki i preko tri metra.

Pošto prve noći buldožer ''Vodovoda'' iz tehičkih razloga nije mogao da nastavi čišćenje, narednog jutra angažovan je bager ''Niskogradnje'', ali je i on ispao iz stroja u samom finišu akcije. Ipak, vatrogasci spasioci uspeli su i tu situaciju da prevaziđu, a potom i da evakuišu staricu. Vatrogascima spasiocima iz Kragujevca pomagali su i pojedini meštani iz Adžinih Livada i Bajčetine.

Izvor: RTK

Komentari

 
+1 #1 Aleksandar Grbovic 20-02-2012 16:18
U ime porodice Grbovic i Gvozdenovic zahvaljujemo se Vatrogascima Spasiocima,vaso j televiziji koja je bila uz nas svo vreme i mestanima Adzinih livada,Bajcetin e i Gledic,jer ste iako se nasa baka koja se nalazi na teritoriji Kraljevacke teritorije Vi presli preko 20 km,nepristupacn og terena i pomogli da baku spasimo posle duga 3 dana akcije spasavanja.
Citiraj | Prijavi administratoru
 

This content has been locked. You can no longer post any comment.