Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac „Fijat" otvara još 1.000 radnih mesta u fabrici
 
 

„Fijat" otvara još 1.000 radnih mesta u fabrici

fasU svim fabrikama „Fijatovih" kooperanata u Kragujevcu proizvodnja delova za novi model „fijat 500 L" startuje u dugoj polovini marta, a masovna proizvodnja u maju, zbog čega će biti otvoreno 1.000 novih radnih mesta. Dejan Dragutinović, prvi čovek komponentaša „Promo Manjeti kompani", proveo je juče kroz fabriku potpredsednicu Vlade Vericu Kalanović.

- U halu samo ove fabrike uloženo je 60 miliona evra. U njoj će na 180 robota raditi 300 ljudi. Ovde će se proizvoditi 60 pozicija za novi model - kaže Dragutinović.

Potpredsednica Vlade rekla je da će i autoput do izlaza na Koridor 10 biti završen do kraja godine. Aleksandar Ljubić, sekretar Ministarstva ekonomije, naveo je da sedam komponentaša u Kragujevcu radi velike delove i da su nezamenljivi.

- Jedna grupa domaćih kompanija već se uključila u posao sa „Fijatom". U Srbiji postoji još 120 kompanija iz sfere automobilske industrije koje mogu biti dobavljači drugog i trećeg reda - istakao je Ljubić.

Gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović najavio je da će putevi i mostovi, bitni za dobavljače, biti završeni do 15. marta. A dok mašine za stotine hiljada kvadratnih metara hala u Kragujevcu ubrzano stižu, italijanski menadžeri ukazali su gostoprimstvo malim nezvanim gostima, psima lutalicama. Četvoronošci su juče dočekali goste iz vrha države i grada lavežom i njuškanjem, a onda i umiljavanjem.

Izvor: Pressonline

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži