Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Hitna pomoć teže do odredišta
 
 

Hitna pomoć teže do odredišta

hitnaIz službe kragujevačke hitne pomoći apeluju na građane da budu strpljivi, jer zbog snega, leda i niskih temperaturama lekarskim ekipama treba nešto više vremena nego što je uobičajeno da stignu do pacijenata. U Hitnoj pomoći kažu da se najčešće javljaju asmatičari i bolesnici koji imaju probleme sa koronarnom cirkulacijom, jer njima ne odgovara velika hladnoća.

Posebno je kritičan trenutak izlaska iz tople prostorije napolje, zbog čega se bolesnim i starijim osobama preporučuje da ostanu u kućama.

Služba Hitne pomoći, pored sanitetskih kombija ima i dva terenska vozila za intervencije na seoskom području, ali i pored toga, do nekih pacijenata je nemoguće stići pa im prilikom intervencija pomažu meštani i vatrogasci, a lekari se ponekad i peške probijaju do ljudi kojima je potrebna zdravstvena pomoć.

Izvor: RTK

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži