Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Danici Krstić titula "Čuvar narodne baštine"
 
 

Danici Krstić titula "Čuvar narodne baštine"

danica krsticKragujevčanka Danica Krstić ponela je titulu "Čuvar narodne baštine" u kategoriji vokalnih solista muzičkog serijala Radio televizije Srbije "Šljivik". Gledaoci Radio-televizije Srbije večeras su SMS glasovima u direktnom prenosu emisije "Šljivik" odlučili da je ona najbolji vokalni solista i čuvar narodne baštine u kategoriji vokalnih solista.

Danica Krstić je rođena 25. novembra 1995. godine. Pevanjem se bavi od svoje pete godine. Učenica je trećeg razreda Muzičke škole "Dr Miloje Milojević" i aktivan je član Centra za negovanje tradicionalne kulture "Abrašević". Voli etno muziku i želi da sačuva tradiciju balkanske i srpske muzike. Nastupala je širom Srbije kao gost Biljani Krstić, Jeleni Tomašević...

Učestvovala je na otvaranju Dečje svetske olimpijade u Češkoj - Brno 2004. godine, na festivalima "Čarolija" i "Deca pevaju hitove". Želi da upiše etno-smer na Muzičkoj akademiji u Beogradu.

Izvor: RTK

Komentari  

 
0 #1 Milanka 16-01-2012 13:25
SVE CESTITKE. KRAGUJEVAC, SAMO NAPRED
hgxve
Citiraj | Prijavi administratoru
 

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži