Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Vlasti Kragujevca prete elektroprivredi
 
 

Vlasti Kragujevca prete elektroprivredi

verkoI oni nama duguju. Neka spreme pare, saopštila koalicija Zajedno za Šumadiju pošto je Kurir objavio da Grad za struju duguje više od 300 miliona dinara. Ogorčena na „Elektroprivredu Srbije“ što je saopštila da Grad Kragujevac i javna preduzeća čiji je taj grad osnivač duguju više od 300 miliona dinara za struju, a što je Kurir objavio, odbornička grupa Zajedno za Šumadiju na čijem čelu je grado­nače­lnik Kragujevca Veroljub Stevanović poručila je EPS da spremi pare za isplatu duga tom gradu.

„‘Elektrošumadija’ varvarskim metodama hoće da naplati dug od Grada Kragujevca, a pri tome mu duguje jednak iznos. Sva ulaganja u razvoj infrastrukture elektroprivrede ‘Elektrošumadija’ moraće da plati Kragujevčanima. Grad više ne duguje ‘Elektrošumadiji’, a ona će uskoro postati jedan od najvećih dužnika gradu“, piše u saopštenju odborničke grupe Zajedno za Šumadiju koje je potpisao portparol Zoran Palčić.

Momčilo Cebalović, direktor za odnose s javnošću EPS, na prozivke odgovara da oni proizvode i prodaju struju i da imaju obavezu da je naplate.
- Očekujemo da lokalna distribucija razgovara sa dužnikom i reši probleme. Problem koji postoji, a to je dug lokalne samouprave, neće rešiti ni saopštenja ni medijski napisi - ističe Cebalović.

Izvor: Kurir

This content has been locked. You can no longer post any comment.