Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Kragujevački Crveni krst izdao časopis
 
 

Kragujevački Crveni krst izdao časopis

crveni krst kgKragujevački Crveni krst predstavio je juče prvi broj časopisa ''U službi humanosti'', povodom obeležavanja 135 godina postojanja ove humanitarne organizacije. Štampan je u 500 primeraka, a namera uredništva je da izlazi jednom do dva puta godišnje. Prvi put u 135 godina postojanja, Crveni krst Kragujevca objavio je časopis u kome je predstavljena istorija ove organizacije, ali i rad volontera na ostvarivanju humanitarnih ciljeva u raznim oblastima.

Osim informisanja javnosti o radu ove humanitarne organizacije, časopis će biti svojevrsna arhivska građa za buduće generacije koje će istraživati aktivnosti Crvenog krsta, smatra istoričar Predrag Ilić, autor teksta o nastanku i prvim aktivistima u Kragujevcu.

Prvi broj finansijski je pomoglo Udruženje ''Snaga prijateljstva'' Emiti.

Kako je najavljeno na završnoj svečanosti obeležavanja 135 godina
postojanja Crvenog krsta u Kragujevcu, biće uručena nagrada ''Zlatno pero'' autoru emisije Kvadratura kruga Branku Stankoviću. Tradicionalno Crveni krst priprema i novogodsišnje paketiće svojim korsinicima.

Izvor: RTK

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži