Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Porodilište dobilo novu opremu
 
 

Porodilište dobilo novu opremu

porodilisteZahvaljujući sredstvima Ministarstva zdravlja, kragujevačko porodilište dobilo je opremu vrednu 18 miliona dinara, čime će biti zamenjena postojeća koja datira još iz 1977. godine, kada je izgrađen i opremljen hiruruški blok Kliničkog centra u Kragujevcu. "Nabavljena su četiri porođajna stola, jedan savremeni hidraulični operacioni sto, tri stolice za ginekološke preglede i ultrazvučni aparat za pregled novorođenčadi", saopšteno je iz Kliničkog centra.

U saopštenju se ističe da koliki je značaj nabavljene opreme, kako za pacijentkinje tako i za zaposlene, najbolje govori podatak da su postojeći porođajni stolovi i stolice za ginekološki pregled stari gotovo tri i po decenije.

U kragujevačkom porodilištu, gde se porađaju žene iz Kosovske Mitrovice, Novog Pazara, Raške, Čačka, Kraljeva i iz sedam opština Šumadijskog okruga, godišnje na svet dođe oko 2.200 beba.

Izvor: RTK

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži