Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Cena kvadrata drastično pala
 
 

Cena kvadrata drastično pala

nekretnineEkonomska kriza neminovno se odrazila na tržište nekretnina. U Kragujevcu u poslednjih deset godina cena kvadrata nije bila niža ne samo za kupovinu već i za iznajmljivanje stambenog i prostora za lokale. U strogom centru grada cena kvadratnog metra stana trenutno se kreće između 750 do 900 evra, i iako se smatra povoljnom u odnosu na neka ranija vremena, kupaca nema. Što zbog nedostatka gotovine, ali čini se najviše zabog kredita bez subvencija.

Poučeni ranijim lošim iskustvima kada su se mesečne rate i trostuko povećale zbog razlike u kursu valute, i oni koji bi mogli da razmišljaju o tako nečemu ne dolaze u iskušenje. Bez obzira na veliku ponudu i pitanje opstanka agencija na tržištu nekretnina, kao i činjenicu da je platežna moć trenutno takva kava nam je, u skorije vreme najverovatnije da će retko ko razmišljati o kupovini stana ili kuće.

Jednostavno i iz razloga da takva transakcija podrazuma stabilan kurs valute, bolje ponude banaka, a pre svega zapošljavnje stanovništva u stabilnim privrednim kolektivima.

Izvor: RTK

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži