Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Gradska uprava Kragujevca duguje za struju više od dva miliona evra
 
 

Gradska uprava Kragujevca duguje za struju više od dva miliona evra

skupstinaKada bi sada bila naplaćena sva dugovanja za struju opštinskih institucija i javnih preduzeća u Kragujevcu, ovaj grad bi ostao u mrklom mraku. Razni sektori gradske vlasti zbog neizmirivanja računa duguju oko 200 miliona dinara odnosno oko dva miliona evra. Kada se ovoj sumi doda neplaćena struja Javnog preduzeća vodovod i kanalizacija od 450 miliona dinara i preduzeća Zastava energetika od preko dve milijarde dinara, dug u Kragujevcu je bukvalno neprevaziđena dužnička cifra trenutno u Srbiji kada je reč o gradskim upravama, saznaje “Blic”.

Ono što je sada već izvesno buduća vlast neslediće od sadašnje na čijem je čelu Veroljub Stevanović dugove koji premašuju kreditni limit grada. Samo gradska uprava, odnosno zgrada u kojoj je opštinska vlast uspela je da dostigne dug od 9,150 miliona dinara.

Ovo dugovanje premašile su dve gradske Uprave - za komunalne delatnosti koja duguje 80 miliona dinara i za ekonomiju s minusom od 11,700 miliona dinara. U Javnim preduzećima dužničke cifre su još mračnije. Javno komunalno preduzeće Vodovod i kanalizacija duguje državi 450 miliona dinara, a JP za izgradnju Kragujevca - 39 miliona dinara. Preduzeće Autosaobraćaj je bilo najrevnosnije, pa duguje 4.860 miliona dinara.

Kako tamošnja vlast upravlja gradskim resursima, ali se ophodi i prema državi svedoči cifra neplaćenog duga za održavanje javne rasvete od 24 miliona dinara. U Kragujevcu je dužnik i gradski fudbalski klub koji je nagomilao 16 miliona duga za struju. Grad se nije potrudio ni da među dužnicima ne budu škole, ustanove klulture, mesne zajednice i vrtići. Ove ustanove kojima se u principu struja ne isključuje duguju 50 miliona dinara, odnosno pola miliona evra. Lokalno preduzeće Zastava energetika je ipak premašila sve dužničke brojke i sa 2.102.517, 06 dinara odnosno, preko 20 miliona evra je na apsolutnom prvom mestu u najzaduženijem gradu.

Dug za struju kragujevačke vlasti iznosi dobar deo godišnjeg budžeta grada od oko osam milijardi dinara. I, kako sada stvari stoje, za razliku od građana koji ostaju bez struje ako neplaćaju, prostorije gradske vlasti su i dalje osvetljene.

Izvor: Blic

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');