Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac KC u Kragujevcu kupio savremeni inkubator
 
 

KC u Kragujevcu kupio savremeni inkubator

inkubatorKlinički centar u Kragujevcu kupio je savremeni inkubator za porodilište vredan milion i po dinara koje je obezbedilo kragujevačko Osnovno javno tužilaštvo, rekao je direktor Centra Slobodan Obradović.Tužilaštvo je sredstva obezbedilo od taksi koje uplaćuju prijavljeni za lakša krivična dela, koji imaju uslove za primenu takozvanog instituta odlaganja krivičnog gonjenja.

Na osnovu protokola koji je zaključen pre godinu dana između Tužilaštva i Kliničkog centra u Kragujevcu sredstva od taksi se namenski uplaćuju na račun te zdravstvene ustanove za nabavku aparata za lečenje dece.

U okviru te saradnje u februaru je već kupljen aparat za jontoforezu vredan više od 600.000 dinara za dijagnostikovanje i ispitivanje oboljenja cistične fibroze u Klinici za pedijatriju KC u Kragujevcu.

Direktor Kliničkog centra u Kragujevcu Slobodan Obradović je rekao da je novi inkubator vrlo značajan za lečenje prevremeno rođene dece, jer na porodilištu radi svega osam aparata među kojima je dosta polovnih i starih 10 godina.

"Stanje je prilično loše jer za stare uređaje nema rezervnih delova, pa ćemo jedan broj inkubatora morati da isključimo iz upotrebe", rekao je Obradović.

Prema njegovim rečima, pored novih inkubatora postoji i potreba da se nabavi prvi bronhoskop i novi gastroskop za Pedijatrijsku kliniku.

Izvor: Kurir

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');