Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac “Vi pitate, mi odgovaramo“
 
 

“Vi pitate, mi odgovaramo“

info_za_invalideOsobe sa invaliditetom od nedavno mogu na jednom mestu da saznaju sve što ih zanima u vezi sa ostvarivanjem svojih prava, ali i svega što bi život moglo da im učini boljim i lakšim, samo jednim pozivom telefonom.

To im omogućuje Info centar za osobe sa invaliditetom, koji radi pri Udruženju paraplegičara i kvadriplegičara „Šumadija“, zvanično od 15. jula.

Telefon za sva pitanja, kako članova Udruženja, tako i onih koji to nisu, otvoren je radnim danima od 9 do 19 časova. Pored informacija o ostvarivanju svojih prava, korisnici ove usluge moći će da saznaju sve i o prilagođenim turističkim ponudama, sportskim sadržajima i drugo.

Jedna od aktivnosti projekta uključuje i obezbeđen prevoz specijalizovanim kombi vozilom do lekara ili određenih administrativnih ustanova. Planirani su i izleti u prirodu i još mnogo toga drugog, kažu u udruženju „Šumadija“.

Kako bi se položaj osoba sa invaliditetom popravio, ali i otklonile brojne predrasude stanovništva, najavljeni su i javni nastupi, tribine i različite akcije o razumevanju potreba koje oni imaju.

Partner na realizaciji projekta je Udruženje „Viktorija“, a cela priča ima i podršku republičkog Ministarstva rada i socijalne politike, ali sa ograničenim rokom na devet meseci.

Sekretar udruženja „Šumadija“, Milan Grbović, tim povodom kaže:

- Ovo je veoma značajan napredak u popravljanju položaja osoba sa invaliditetom i mi ćemo učini sve što je potrebno kako bismo obezbedili da ovaj vid pomoći bude dostupan korisnicima i posle završetka projekta. Svaki deo programa može da postane redovna aktivnost, a po novom Zakonu o socijalnoj zaštiti, aktivnosti mogu da se akredituju u usluge, koje ćemo zatim pružati u kontinuitetu.

O jasno izraženoj potrebi za ovakvim servisom najbolje, možda, govori činjenica da telefon Info centra neprestano zvoni i da je, samo u prvih nekoliko dana, odgovoreno na više od stotinu pitanja građana.

Izvor: SumadijaPress

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži