Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Novi mostovi i ulice ka Fiatu
 
 

Novi mostovi i ulice ka Fiatu

FIATgrosnicaDo kraja ove godine biće izgrađeno pet lokalnih saobraćajnica prema Aneksu ugovora o realizacije projekta italijanskog Fiata i države Srbije, za šta je iz Nacionalnog investicionog plana (NIP) izdvojeno pet miliona evra. 

Predviđena je i izgradnja tri nova mosta, na Ždraljici, Grošnici i Lepenici. 

Grad Kragujevac je završio kompletnu projektnu dokumentaciju, rešio imovinske odnose i izdao lokacijske dozvole za saobraćajnice, a Vlada Srbije bi trebalo da danas usvoji odluku, pošto će se nabavka realizovati prema uredbi o pomoći domaćoj gradjevinskoj industriji,rekao je zamenik gradonačelnika Kragujevca Nebojša Zdravković.

On je kazao da će radovi na novim saobrachajnicama početi krajem avgusta. 

Prema njegovim rečima, lokalni putevi su veoma značajni jer ćeih kragujevačka fabrika Fijat automobili Srbija (FAS) i njenidobavljači koristiti dok se ne završi Južna obilaznica, do kraja 2014. godine. 

Lokalne saobraćajnice su neophodne s obzirom na veliku frekvencijusaobraćaja kada FAS počne da proizvodi 200.000 vozila godičnje",naveo je Zdravković. 

On je rekao da će svakoga dana u fabriku u Kragujevcu ulaziti iizlaziti po 460 kamiona. 

"Gradiće se pristupni put do fabrike FAS od petlje Beloševac, udužini od 170 metara, zatim saobraćajnica od 860 metara do ulaza ždraljica i kroz Zastavu kamione, za dvosmerni kamionski saobraćaj,kao i putevi do Medicine rada i novi izlaz do puta za Erdeč od oko550 metara", rekao je Zdravković . 

On je dodao da treba da se uradi i ulica koja spaja industrijsku zonuu Grošnici gde će se nalaziti Fijatovi dobavljači sa matičnom lokacijom FAS-a u dužini oko 500 metara, kao i rekonstrukcija ulice Oktobarskih žrtava u dužini od 1,2 kilometra.

Izvor: RTK

This content has been locked. You can no longer post any comment.