Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac DS: Stevanović je nervozan jer mu opada popularnost
 
 

DS: Stevanović je nervozan jer mu opada popularnost

Veroljub-Stevanovic-10KRAGUJEVAC - Povodom izjava gradonačelnika Kragujevca Verljuba Stevanovića da će se "izboriti sa štetočinskim delovanjem stranaka", demokrate u tom gradu tvrde da je on "malo nervozan", jer mu opada popularnost, a Ujedinjeni regioni Srbije ga podržavaju i očekuju da će on i u narednom mandatu voditi taj grad.  

Lider "Zajedno za Šumadiju" je na jučerašnjoj stranačkoj konferenciji rekao i da je "nezapamćeno u istoriji politike da stranke u vlasti glasaju protiv usvajanja gradskog budžeta", kao i da se protiv njega vodi negativna kampanja.

Reagujući na te Stevanovićeve navode, predsednik DS u Kragujevcu Dušan Obradović rekao je Tanjugu da kragujevački gradonačelnik godinama ima "patološki odnos prema demokratama", kao i da ponovo stvara sukob sa DS, jer je novoizabrano rukovodstvo te stranke aktivno i raznim akcijama na terenu radi na podizanju svog rejtinga.

Naprednjaci u Kragujevcu se ne prepoznaju u optužbama koje je izneo Stevanović.

- Moguće je da postoje neke stranke koje štetno deluju, međutim SNS se u tome ne prepoznaje - rekao je predsednik gradskog odbora SNS u Kragujevcu Radomir Nikolić.

On je poručio da je zadatak opozicionih stranka "da se bore protiv stranaka koje su na vlasti, da ukazuju na njihove loše postupke.

Međutim, potpredsednica G17 plus i članica Predsedništva URS Suzana Grubješić rekla je Tanjugu da Stevanović, lider stranke "Zajedno za Šumadiju", koja je članica URS, ima njihovu punu podršku.

- Stevanović ima našu punu podršku i sigurni smo da će posle narednih izbora ponovo biti na čelu Kragujevca - rekla je Grubješić Tanjugu.

Šef poslaničke grupe SPS-JS Branko Ružić smatra da se radi o izdvojenom događaju, gde lokalno dve političke opcije iznose svoje legitimne oprečne stavove. - Takav vokabular nije manir nas socijalista i taj sukob je, po mom mišljenju, ograničenog i lokalnog karaktera - rekao je Ružić Tanjugu.

U Srpskoj radikalnoj stranci su ubeđeni da je DS odavno rešila da "otpiše" lidera URS Mlađana Dinkića, jer kako je ocenio šef poslanika SRS Dragan Todorović, demokrate misle da će na taj način, pred predstojeće izbore, "najveći deo odgovornosti za pljačku u proteklih 11 godina svaliti na Dinkića".

- Za radikale nema razlike. Izmeriti ko je veći lopov i štetočina je vrlo teško i bespredmetno. Sve njih treba dovesti pred državne organe da polože račune za uništavanje države i pljačke prilikom privatizacije - ocenio je Todorović.

Izvor: Blic

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');