Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Zatvoreni bazen prave od nerđajućeg čelika
 
 

Zatvoreni bazen prave od nerđajućeg čelika

bazen-kragujevacZatvoreni bazeni u Kragujevcu počeće da rade u novembru. Investicija je vredna 450 miliona dinara, a juče su na stubove ovog objekta stavljeni najveći krovni nosači do sada viđeni u Srbiji, čiji je raspon 52 metra. Ovo kupalište biće jedinstveno i po tome i što će sam bazen umesto od betona biti izgrađen od nerđajućeg čelika.

Član gradskog veća zadužen za investicije i razvoj Nebojša Vasiljević rekao je da je ovaj zatvoreni bazen “jedinstven građevinski i arhitektonski poduhvat” jer će osim krovnih lukova, od kojih je svaki težak po 30 tona, imati originalna rešenja koja su po prvi put primenjena na prostoru Balkana. Glavni arhitekta Zvonko Mihić kaže da je “primenjena potpuno nova tehnologija gradnje, pre svega u postavljanju samog bazena jer će to biti prvi rezervoar koji je napravljen od nerđajućeg čelika”.

- Ceo objekat je velika montažna konstrukcija, koja se postavlja brzo, u najkraćim rokovima. Tako će i bazen biti napravljen od već gotovih montažnih elementa sačinjenih od inoksa, čelika koji je praktično neuništiv. Sve će biti sastavljeno za mesec dana i ležaće na čeličnim nosačima. Do sada su bazeni pravljeni od betona, koji je vremenom propadao, korodirao i oblagani su pločicama od keramike. Ovaj moderni bazen biće presvučen posebnom plastičnom folijom, koja je otporna na specifičan sastav vode u bazenu i na sve druge uticaje. Ovaj bazen jeste za oko 15 odsto skuplji od klasičnog, ali su zato njegovi kvaliteti, dugovečnost i lakoća održavanja neuporedivi sa starim - kaže Mihić.

Kako je izjavio gradonačelnik Veroljub Stevanović, “od jeseni će učenici osnovnih i srednjih škola, kao i studenti, na kragujevačkim zatvorenim bazenima moći besplatno da se kupaju i da se bave sportom”.

- Mi smo već pripremili posebne programe za omladinu jer ćemo negovati prave vrednosti, pružiti svima mogućnost da se bave sportom i da koriste bazen bez nadoknade. Za sve kategorije će biti određeni besplatni termini - kaže Stevanović.

Niža cena karte za otvorene bazene

Cena ulaznice za posetu Gradskim bazenima će za nekoliko dana biti smanjena za trećinu. Kako je juče za “Blic” izjavio gradonačelnik Veroljub Stevanović, pred Upravnim odborom sportskog centra Mladost je da najhitnije smanji cenu karte sa 150 na 100 dinara i da ona važi do kraja sezone.

Izvor: Blic

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');