Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Predsednika skupštine revizor nije oduševio
 
 

Predsednika skupštine revizor nije oduševio

prerevizNema potrebe za dramom, kao ni bojazni da će grad da bankrotira. Građani Kragujevca moraju znati da lokalna samouprava ne može da se zaduži mimo zakona, pošto se krediti ne mogu dobiti bez saglasnosti Ministarstva finasija.

Ovo je, između ostalog, rekao predsednik Skupštine grada Saša Milenić na konferenciji za novinare, na kojoj je najavio sednicu gradskog parlamenta za 27. maj.

Prva tačka dnevnog reda na narednoj sednici biće predlog odluke o završnom budžetu grada sa izveštajem nezavisnog revizora.

- U izveštaju revizora nema ničega epohalnog. On je nedvosmisleno pokazao da je završni račun grada istinit, objektivan i urađen u skladu sa zakonom. Revizor je dao i neke veoma važne i korisne sugestije koje će gradska uprava ozbiljno razmotriti – kaže Milenić.

On tvrdi da u Srbiji ne postoji javna služba koja ima bolju kontrolu finasija od kragujevačke lokalne samouprave.

- Pored redovnih sistemskih kontrola i Uprava za organizovani kriminal je više puta po anonimnim prijavama kontrolisala rad gradskih institucija i nikada nije otkrila nezakonite radnje – izjavio je predsednik gradskog parlamenta.

Pored završnog računa, na narednoj sednici Skupštine grada na dnevnom redu će se naći  i poslovanje gradskih javnih i komunalnih preduzeća, izmena odluke o Gradskom veću na osnovu koje će ovo telo dobiti još jednog člana za međunarodnu saradnju, kao i razrešenje direktora Centra za negovanje tradicionalne kulture „Abrašević“.

Izvor: SumadijaPress

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži