Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Kragujevac dobija video nadzor na raskrsnicama
 
 

Kragujevac dobija video nadzor na raskrsnicama

kameraKRAGUJEVAC - Na raskrsnicama u Kragujevcu će do kraja godine biti postavljen sistem video-nadzora kako bi bila unapređena bezbednost javnog saobraćaja, rekao je načelnik kragujevačke Policijske uprave Ivan Đorović.

On je rekao da je na predlog Policijske uprave Savet za bezbednost grada pokrenuo inicijativu da gradsko veće donese odluke koje su potrebne za realizaciju projekta video nadzora.

Prema njegovim rečima, novi Zakon o bezbednosti saobraćaja predviđa da se 30 odsto sredstava koja se slivaju u republičku kasu po osnovu naplaćenih kazni za saobraćajne prekršaje vrati lokalnim samoupravama na teritoriji gde su prekršaji učinjeni.

- Procenjujemo da bi iz tog izvora godišnje u Kragujevac moglo da se slije od 15 do 20 miliona dinara, a ta sredstva bismo koristili delom za postavljanje video nadzora, a delom za opremanje policije, odnosno stvaranje boljih uslova za rad pripadnika policije u zgradi u ulici Svetozara Markovića - rekao je Đorović.

Prema njegovim rečima, postavljanje video nadzora stvoriće mogućnost i za brže izricanje kazni za prekršaje u saobraćaju pošto se taj dokaz uvažava na sudu.

- Iskustva drugih gradova u kojima je uveden video-nadzor su potvrdila da je to delotvoran i efikasan sistem koji doprinosi povećanju bezbednosti javnog saobraćaja, rekao je Đorović.

Gradska uprava će voditi realizaciju projekta postavljanja video nadzora i trošenja sredstava, dok će policija biti vlasnik i jedini korisnik tog sistema.

Izvor: GlasJavnosti

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži