Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Kragujevački prosvetari na usavršavanju
 
 

Kragujevački prosvetari na usavršavanju

Januarski-dani-prosvetnih-radnikaInteresovanje prosvetnih radnika za dodatna strušna usavršavanja, koja nude razni seminari, poslednjih godina je u osetnom porastu. Kragujevac prepoznaje taj trend i izlazi u susret potrebama ovog kadra. Ovo je, otvarajući “Januarske dane prozvetnih radnika”, danas izjavio Dragoslav Milošević, član Gradskog veća za obrazovanje, kulturu i informisanje.

Ova manifestacija, koja se treći put zaredom održava na Mašinskom fakultetu, trajaće narednih šest dana, a sastoji se od niza stručnih seminara namenjenih usavršavanju  nastavnika, stučnih saradnika, ali i direktora  osnovnih i srednjih škola.

Prema rečima Vere Vulević, pedagoga, veliki broj prosvetnih radnika pohađa seminare, što je za svaku pohvalu, ali često se javljaju problemi i poteškoće kako da se kasnije ono što je naučeno  na seminaru primeni u praski. Upravo je ovaj problem danas bio tema prvog seminara u ovogodišnjem programu “Januarskih dana prosvetnih radnika”.

Narednih dana govoriće se o multimedijalnim vidovima nastave, efikasnijem planiranju nastave fizičkog vaspitanja, savremenoj nastavi istorije, klubovima za učenje, inkluziji, kao i o opterećenosti učenika školskim i vanškolskim obavezama.

Ovaj tekst je preuzet sa sajta SumadijaPress

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži